Földgázfogyasztók közérdekű tájékoztatása!!!

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a TIGÁZ Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (továbbiakban: Hivatal) jóváhagyásával, 2016. október 1-jei dátummal megszüntette földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységét.

A Hivatal a FŐGÁZ Zrt.–t (Fővárosi Gázművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság, 1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 20.) jelölte ki a TIGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltatásban vételező földgáz fogyasztóinak átvételére, további ellátására. A szolgáltatóváltás a földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvényben foglaltak szerint ment végbe.

A szolgáltatóváltással kapcsolatban egyetemes szolgáltatásban ellátott felhasználóinknak nem volt teendője.

A TIGÁZ Zrt. ügyfeleinek földgáz egyetemes-szolgáltatási szerződései az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva automatikusan megszűntek, míg a FŐGÁZ Zrt.-vel a szerződés az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva automatikusan létrejöttek, új szerződés megkötésére nem volt szükség. Az ellátás az átadás napjától a FŐGÁZ Zrt. részéről a jogszabályokban és a FŐGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltató üzletszabályzatában foglalt feltételekkel valósul meg.

Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolta. A szolgáltatók szorosan együttműködtek a felhasználók szerződéseire vonatkozó adatok, információk átadásában, amelynek folyamata törvény által szabályozott.

A TIGÁZ Zrt. szabad piacon (nem egyetemes szolgáltatásban) ellátott felhasználóit semmilyen formában nem érinti a fenti egyetemes szolgáltatási működési engedély visszavonás. Továbbá a TIGÁZ-DSO Kft. földgázelosztási engedélyes (hálózat üzemeltetés) tevékenységét sem érinti ezen eljárás.

Kérjük tekintsék meg a mellékelt videót!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük