Felújított utakat, járdát és könyvtárat adtak át Mátraballán

Településfejlesztés megvalósítására nyújtotta be pályázatát Mátraballa Önkormányzata az ÉMOP-3.1.3-11 kódszámú, „Kisléptékű településfejlesztés vidékfejlesztési program kiegészítésére” című kiírásra. A módosított Támogatási Szerződés értelmében a település közel 51,5 millió forint támogatást használhatott fel, amelyet többek között út- és járdafelújításra, valamint a könyvtár épületének korszerűsítésére fordíthattak.

Az elmúlt hónapokban a település több részén dolgoztak a munkagépek, hogy a település Rákóczi, Kossuth-Jókai, Ságvári és Kilián utcáinak útburkolatát, valamint a Fő út menti járdát felújítsák, biztonságosabbá téve ezzel a gyalogos, és járművel való közlekedést a községben. A közintézmények többségének megközelítését is kényelmesebbé tevő beruházások esztétikailag is szebbé teszik a települést.

Szintén a napokban fejeződött be a közművelődési és közösségi funkciót is ellátó könyvtár épületének korszerűsítése. A régi, tornácos parasztház állapota a beruházás előtt nem felelt meg a kor követelményeinek, a fejlesztéssel egy megújult, jobb energetikai szempontokkal jellemző épületben működhet a település könyvtára. Lecserélték a tető cserepeit, hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, a teljes homlokzat új vakolatot kapott, és sor került az elektromos hálózat felújítására is, és mindeközben megőrizték az épület jellegét.

A magas- és mélyépítési munkák műszaki átadására 2013. június 10-én került sor.

Bővebb információ:
Mátraballa Község Polgármesteri Hivatala
3247 Mátraballa, Iskola u. 5.
Telefon/Fax: +36 36 475 001
E-mail: matraballa@nethun.hu
weboldal:  http://matraballa.hu

Sajtóközlemény letöltése: PDF