Népszámlálás – 2011

A 2011. évi népszámlálásra 2011. október 1. és 31. között kerül sor.

Az adatszolgáltatás kötelező, de vannak olyan kérdések, amelyek megválaszolása önkéntes. A kötelező adatszolgáltatás megtagadása a törvény szerint szabálysértésnek minősül.

Az adatszolgáltatói csomagokat a számlálóbiztosok 2011. szeptember 27-30. között juttatták el a címekre, amely NEM reklámcsomag vagy szóróanyag, a népszámlálás nélkülözhetetlen nyomtatványait tartalmazza. 2011. október 1-jétől a számlálóbiztosok járják a körzeteket és minden lakásba becsöngetnek, hogy megtudják, ott milyen módon kívánnak válaszolni. Egy átlagos összeírás 2-3 fős családban kb. 25-30 percig tart. Az összeírás során valóságnak megfelelő adatokat kell közölni.

Számlálóbiztosok Mátraballán: Szabad Tünde Mária, Farkas Józsefné és Pádárné Farkas Annamária.

A válaszadás módja:

Október 1-16. között van lehetőség az internetes kitöltésre (www.enepszamlalas.hu). A lakáskérdőíven szerepelnek a kitöltéshez szükséges azonosítók. Amennyiben egy háztartás az online adatszolgáltatás mellet dönt, úgy valamennyi ott élőről így kell megválaszolni a kérdőíveket.

AJÁNLOM VALAMENNYI LAKOS FIGYELMÉBE A VÁLASZADÁSNAK EZT A MÓDJÁT!

Október 1-16. között lehetőség van önkitöltésre is. Az így kitöltött adatlapot csak oda kell adni a számlálóbiztosnak.

Október 1-31. között amennyiben az adatszolgáltató nem kíván élni az önkitöltés lehetőségével, a számlálóbiztos segítségével kerül sor a válaszadásra.

Számlálóbiztosok

Az adatszolgáltató a számára eljuttatott borítékban előre megkapja az őt felkereső számlálóbiztos nevét és népszámlálási igazolványának azonosítószámát. A számlálóbiztos azonosítása a népszámlálási igazolvánnyal, valamint személyazonosításra alkalmas okmánnyal történik.

A számlálóbiztos személyét a KSH ingyenesen hívható zöld számán 0680-200-014, vagy a 0680-200-224-es telefonszámon is ellenőrizni lehet a népszámlálás idején.

További információk megtalálhatók a www.nepszamlalas.hu oldalon!

Letölthető hirdetmény